Monday, 20 May 2013

Fate


Assalamualaikum mujahid mujahidah sekalian,


Alhamdulillah aku masih dikurniakan kerajinan untuk mengupdate blog tercinta ini. Demi masa depan, aku kena aku mesti aku wajib berjuang aku aku aku blablabla *belajar itu jihad. cukup

Life is a fate. The things that happen in the past, present and future are fate. Senang cerita, everything is a fate. Life is a journey for us. Tapi orang kata "past is whatever" so go on and focus on the future orait? Believe in yourself.

Aku ada kawan *semua orang ada kawan pliss jangan buat malu shira. Last two years macam tu, masa tu aku tengah exam PMR. Tak pasti bila dimana pukul berapa macammana, tiba tiba kitorang rapat. I mean, aku, dia dan dia. Kami. Something that i had never knew nor though and never planned for it. Never okay never. Kitorang memang kawan sebelum tu, kawan je macam biasa biasalahkan, like you and me yeahh. Tegur bila perlu, huhahuha bila perlu, yang pasti tak serapat sekarang. Classmate gitu, haruslah tegur.


aku dia dia

Friendship is something yang actually bagi aku kita tak pernah boleh describe tak pernah boleh jumpa titik permulaan dan tak akan ada titik penamat. Tak tahu pulak orang lain macam mana. Hoho, lain orang lain yooo. That`s why aku sendiri pun tak pasti bila sebenarnya aku dia dia rapat. Benda yang kau tak boleh macam weh jom jadi bestfriend. Oh come on. Wake up wake up dah pagi *tampo shira.

Truth to be told, aku tak pernah ada kawan baik zaman dulu-dulu. Lek ah, kecik-kecik dulu pikir nak main je sape boleh join main dengan kau, dialah secara tak rasminya bestfriend kau. Pastu gaduh cari baru gaduh cari baru. Tak pernah tetap. Tu bukan bestfriend maklong. Aku tidak begitu, bagi aku semua kawan sama rata takde terlebih garam takde terkurang gula. cukupcukup je. Tapi sekarang ada tapi jangan risau insyaallah aku baik dengan semua orang*try. Aku sedang belajar untuk jadi mesra alam*mesra kawan. Dengan classmates sekarang aku rapat je okay je, puak mana-mana pun boleh masuk, cina india melayu kalau ada puak orang asli pun aku boleh join. haaaa gelak guling guling. OMG what the heck iam talking!

Benda paling penting~ hoooorey midterm dah officially tamat untuk kelas aku. Please jangan terlalu happy ye  masih ada dua benda lagi gedabak yang menanti that are :

1. cobaan (TRIAL SPM)
2. bukan lagi cobaan, ini betul2, cobaan cobaan, ini bukan cobaan ini betul betul, cobaan cobaan! tolong tampo shira skg (SPM)

haaa dah tau kan, diatas nun jauh. apa kebondo.
Sebenarnya sebenarnya.... errr sebenarnya aku dah tak tau nak type apa. sobsob. semoga korang tidak menyampah dengan entry kali ini, namapun nak belajar jadi mesra alam konon. sekian assalaam, ukhwah fillah abadan abada.











No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Copyright@MissShira2012